Barion Pixel

Felszerelések

Készülsz a kutyus érkezésére, vagy csak frissítenéd a kutyás felszerelést?

Itt mindent megtalálsz a póráztól kezdve a fekhelyekig és a szobatisztasághoz szükséges termékekig. 

Praktikus utazó kiegészítők is várnak rád, ha nagy útra készültök, illetve kutyacipők, kedvenced tappancsára. Fedezd fel az elengedhetetlen kellékeket webshopunkban!

Rendezés:

Na de ki ad kutyacipőt a kutyusa lábára, mi ez a flancolás? Vannak olyan helyzetek, amikor a kutya talpa is külön védelmet igényel. Ha olyan helyre utazol, ahol extrém meleg vagy hideg van, esetleg a földfelszín sziklás, akkor az aszfalt hőmérséklete vagy az éles kövek akár elviselhetetlen fájdalmat is okozhatnak a kutyádnak. 

Tudj arról is, ha a tappancsa sérül, akkor a seb gyógyulásáig indokolt lehet a kutyacipő vagy a kutyazokni viselése, hogy a seb ne fertőződjön el, és ne ártson neki a földfelszín még jobban. Az idősebb kutyáknál gondot okozhat a benti csúszós felület is, amin már nem tudnak biztonságosan járni, és fennáll a sérülés veszélye. Nekik ajánljuk a csúszásgátlóval ellátott kutya zoknit, ami segíthet a kontroll megtartásában.

A hideg időt nem mindegyik fajta és egyed tolerálja jól, teljesen meg tudjuk őket érteni. Csak képzelj magad elé egy rövidszőrű tacskót, akinek nem elég, hogy alig van szőrzet a hasán, a rövid lábaival szinte súrolja a földet. A lakáshoz szokott kutya hideg időben biztosan lázadozik a kintlét ellen, valószínűleg te is lázadoznál meleg öltözék nélkül. Webshopunkban megtalálod a megfelelő kutyaruhát, akár divatosak is lehettek egy kicsit, ha ahhoz van kedvetek.

Kiskutya érkezik a családba – az alapfelszerelés

Ha pedig éppen most szeretnéd összeállítani az alapcsomagot a hamarosan érkező kiskutyád számára, az alábbiakat ajánljuk neked.

Szükséged lesz egy fekhelyre, plédekre vagy szobakennelre attól függően, hogy mihez szeretnéd szoktatni új kedvencedet. A kutyusnak kelleni fog egy etető- és egy itatótál és természetesen kutyaeledel is. Kérd ki a tenyésztő tanácsát, hogy mivel etette őt eddig.

A sétákhoz való szoktatáshoz kelleni fog nyakörv, póráz, esetleg hám. Arra figyelj oda, hogy csak akkor vidd kinti közösségbe, ha minden szükséges oltást megkapott! A kakizacsit se hagyd otthon, a kutyaürülék összegyűjtésével a saját (és mások) lakókörnyezetét teszed élhetővé.

A kis jövevény biztosan örülni fog néhány játéknak, és ne feledkezz meg a szobatisztaságra való szoktatás kellékeiről sem. Az elején segítségetekre lehet a kutyapelenka, amíg tudtok továbblépni, de az is lehet, hogy később is jó szolgálatot fog tenni, amikor egyedül kell hagynod a kutyusodat. A kutyapelenka arra is jó, hogy a szállítódoboz alját kibéleld az esetleges baleseteket kiküszöbölendő. 

Már kiskorában kezdd el hozzászoktatni a tisztálkodáshoz, a szőrápoláshoz, a fürdetéshez, a szájüreg tisztán tartásához, valamint a szemkörnyék- és fülek tisztításához is. Ha ezeket kölyökkorában megszokja, sokkal könnyebb lesz később.

Ha autóban utaztok, gondoskodj a biztonságos szállításról, akár szállítóboxszal, akár autós biztonsági övvel. A kisebb testű fajtáknak elég lehet egy szállítótáska is, amit csak felkapsz a válladra, és máris mehettek csavarogni.

 

Az oldal tetejére