Barion Pixel

BonaCibo jutalomfalat

A kutyák szeretnek rágni, de nem mindegy, hogy a kedvenc cipődet, a gyerek plüsseit vagy a dohányzóasztal lábait csócsálják nagy előszeretettel. Akkor már inkább adj nekik állati bőrből és természetes összetevőkből készített rágócsontokat vagy más rágójátékokat. Ezek rendszeres rágása olyan előnyökkel jár, amelyek segítenek megőrizni a kutyus fizikai és mentális egészségét.
Rendezés:

A rágás előnyei a mindennapokban:

1. Enyhíti a stresszt és a szorongást

Amikor hazaérve a munkából azt látod, hogy a díszpárnák szétcincálva hevernek a nappaliban, nyilvánvaló, hogy a kutyád őrült “rágó-bulit” tartott. Az ok? Valószínűleg a stressz és az unalom.

A sok energiával rendelkező kutyák azért is rágnak, hogy levezessék a stresszt, és az sem tartja vissza őket, ha ezzel a feje tetejére állítják a lakást. A rágható jutalomfalatok és rágójátékok biztosítása segíthet csökkenteni a szorongást, és elfoglaltságot ad a kutyának, amivel mentálisan is képes magát lefárasztani. Természetesen ne feledkezz meg a kellő mennyiségű napi mozgatásról sem, semmilyen rágható csont nem helyettesítheti a fizikai aktivitást. 

2. Csökkenti a lepedékképződést

A kutyák rendszeres szájápolása mellett az is segít a fogakra tapadó, bosszantó lepedék eltávolításában, ha rágcsálnak valamit. A rágócsont vagy dog stick a fogakkal érintkezve szó szerint ledörzsöli a lepedéket. A fogak felszínét tartósan borító lepedék ínygyulladást okozhat, illetve idővel fogkő kialakulásához is vezethet – ez utóbbit csak orvosi beavatkozással lehet eltávolítani. A kezeletlen fogkő idővel egyéb fogászati betegségekhez is vezethet.

3.Kutyád megszabadul a felesleges energiáitól

Bár a hosszú séta, a kiadós labdázás vagy a közös kocogás mindenképpen jótékony hatással lesz rá, a rágás teljesen más izmokat képes megdolgoztatni. A rágócsont különösen akkor lehet életmentő, amikor az időjárás nem elég jó ahhoz, hogy hosszú időre kimozduljatok a szabadba. A rágás ugyanis mentálisan fárasztja az ebet, mindegy, hogy kölyökről, energia túltengésben szenvedő egyedről vagy már korosabb kutyusról van szó. Mint tudjuk, a fáradt kutya, boldog kutya.

4. Segít a kiskutyáknak felfedezni a világot

A kiskutyák számára minden új még ebben az életszakaszban, és neked kell meghúzni a határokat. Ha az életkoruknak megfelelő, rágható jutalomfalatot és rágójátékot adsz nekik, akkor nem kell aggódnod, mert biztonságosan tudják felfedezni a világot – a szájukon keresztül.

Az apró fogacskáknak szükségük van valamire, amit téphetnek a fogzás ideje alatt, ezért cserébe leszoknak a te kezed harapdálásáról. Ráadásul, ha idejében megismerkednek a jutalomfalatokkal, játékokkal, akkor nagyobb eséllyel hagyják békén a vezetékeket vagy a kanapé sarkát.  

5. Egészségügyi problémákat jelez

Ha kutyád egyébként imád rágcsálni, de hirtelen elveszíti érdeklődését a tevékenység iránt, az potenciális fogászati problémára is utalhat. A kutyák nem tudják elmondani, ha kényelmetlenül érzik magukat vagy fájdalmaik vannak, de számunkra intő jel lehet, ha a normálistól eltérően viselkednek.

Az oldal tetejére