Menü

Olajok

Mindent megtennénk a szőrgombócainkért, hogy sokáig egészséges életet élhessenek a kanapén heverészve, vagy a szabadban gondtalanul futkározva. Ha te is úgy döntesz, hogy megtámogatod a kutyád egészségét, és a napi táplálékon túl mással is kiegészíted az étrendjét, akkor legyen az egyik a halolaj, amit pluszban adsz neki. Nemcsak csillogó szőrzettel hálálja meg, hanem az egészségével is. Például javulhat a memóriája, neked pedig tovább kell törnöd a fejed, hogy újabb megoldásra váró játékot találhass ki neki.

Rendezés:

A halolaj az egyik legjobb táplálékkiegészítő, amit adhatsz a kutyádnak. A halolajban található alkotóelemek hozzájárulnak a szív egészségéhez, csillogó és egészséges lesz tőle az állat bundája, megelőzi a bőrszárazságot, és segít az allergiás tünetek, valamint az ízületi fájdalmak enyhítésében. Az immunrendszer erősítéséhez is hozzájárulhat, és támogathatja a daganatos betegségek elleni küzdelmet.

Miért a halolaj?

Az omega-3 zsírsavak a kutyák számára is fontos zsírok, amelyre a kutya szervezetének szüksége van az egészséges működéshez. Az emberekhez hasonlóan négylábú kedvenceink szervezete sem tud omega-3 zsírsavakat előállítani, ezért kívülről kell azt bevinni. 

Az édesvízi halak, a kagylók, bizonyos növények és magvak omega-3-ban gazdagok, és az egyik legegyszerűbb megoldás, ha halolajat adsz a kutyusod ételéhez. 

Az omega zsírsavak bizonyos hormonok előállításában játszanak kiemelt fontosságú szerepet, szabályozzák a vérkeringést, és csökkentik a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat. 

Az omega-3 zsírsav jelenléte amiatt is fontos, hogy ellensúlyozni tudja az omega-6 zsírsavakat. Ez utóbbiak a gabonákban és a feldolgozott élelmiszerekben találhatók meg. Mivel a kutyaeledelek termékenként eltérő arányban tartalmaznak gabonákat, előfordulhat, hogy az omega-6 zsírsavak túlsúlyba kerülnek. Bár arra is szüksége van kedvencednek, arra kell törekedni, hogy a kettő egyensúlyba kerüljön. 

A kutya egészségi állapotától függ, de nemcsak kúra jelleggel, hanem rendszeresen is adagolhatod neki. Az American Kennel Club adatai szerint a rendszeres halolaj-fogyasztás az állat élettartamát is növelheti. 

Az omega 3-ban található DHA elengedhetetlen fontosságú a kiskutyák agyának és szemének fejlődéséhez, míg az idősebb kedvenceknél a kognitív funkciókat javítja. Segít a reumás tünetek, illetve a krónikus veseelégtelenség enyhítésében is. Mielőtt bármelyik terméket megvásárolnád, érdemes kikérni az állatorvos tanácsát is.

A termék kiválasztásakor mindenképpen vedd figyelembe kedvenced fajtáját, termetét, életkorát, súlyát és általános egészségi állapotát. Érdemes belekeverni a kedvenc konzerves ételébe, esetleg rácsöpögtetni a száraz kutyaeledelre.

 

Keresés