Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k (sütik)használatát. További információk

Elfogadom

Samponok és kozmetikumok

Ha már itt az idő, és muszáj a kedvenced szagát elviselhetőbbé varázsolni, akkor irány a fürdőkád és a megfelelő tisztálkodási szerek kiválasztása.

Webshopunkban széles kínálat áll a rendelkezésedre, minden típusú, szőrzetű kutyusra gondoltunk:
Legyen sötét vagy világos színű, gubancos vagy drótszőrű, samponok, kondícionálók és száraz sampon spray-k közül válogathatsz.

Ne feledkezz meg a rendszeres szemkörnyék- és fültisztításról, illetve a szájhigiéniáról sem.
Rendezés:

Milyen gyakran fürdessünk?

Nem mindig egyszerű eldönteni, hogy egy kutyust milyen gyakorisággal fürdessünk, mert valóban sok mindennek a függvénye. Nem mindegy, hogy milyen típusú a szőrzete, hol és hogyan tölti a napjait, milyen helyekre jut el a szabadban. Az biztos, hogy előbb-utóbb elérkezik az a pont, amikor a szaguk – számunkra – orrfacsaróvá válik, ráadásul időnként szeretnek olyan dolgokba is belehemperegni, amitől nekünk a hajunk szála égnek áll.

Bárhogy is legyen, törekedjünk arra, hogy minél kevesebbszer kelljen a fürdőkádba állítani, mert a túl gyakori fürdetés hatására felborulhat a bőr természetes kémhatása, ami különböző bőrpanaszokhoz vezethet. 

Megfelelő sampon a gubancosnak és a fekete szőrű kutyáknak is

A kutyakozmetikum készítők valóban minden adottságú kedvencre gondoltak. Ha a kutyád szőre jól összegubancolódott, és elkélne a segítség a kibontásához, szőrbontó oldatunkat ajánljuk. A hosszú szőrzetű ebek esetében használj olyan sampont és kondicionálót, amelyet kifejezetten a bozontos egyedek részére fejlesztettek ki.

Külön terméket találsz a világos, a sötét és a barna szőrű kutyusoknak, hogy a színük maradjon meg olyannak, amilyen. Nem feledkeztünk meg az érzékeny bőrű kölyökkutyákról sem, illetve van megoldásunk a fertőtlenítő fürdetésekre is, hogy az élősködőket távol tarthasd. 

Ha pedig éppen kettő fürdetés között vagytok, de jó lenne felfrissíteni a kutyusod bundáját, válaszd a száraz sampon spray-t. A természetes növényi eredetű porból készült termék gyengéden tisztít, dezodorál, és magába szívja a szennyeződéseket, a zsírt és a nedvességet. 

Ne feledkezz meg arról se, hogy a kutyádnak rendszeresen kell tisztítani a fülét, a szemkörnyékét, és fontos a megfelelő szájhigiénia is. 

Hogyan kell kutyát fürdetni?

Szerencséd van, ha a kutyusod szereti a vizet, és nyugodtan tűri a fürdetést. Sokat jelent, ha egészen pici korától kezdve szoktatod a vízhez, és persze a bőséges dicséret, valamint a jutalomfalatok is sokat lendíthetnek a dolgon.

Bárhogy is legyen, a kutya méretéhez igazítva válaszd meg a fürdetés helyszínét. Készíts elő minden szükséges kelléket: sampont, kondícionálót, gumikefét, amivel a szőrébe tudod masszírozni a sampont, és könnyebb eltávolítani a kihullott szőrszálakat, törölközőket, egy külön kendőt az arcának. Érdemes a fürdetés előtt kikefélni az állat bundáját, hogy minél kevesebb szőr landoljon a lefolyóban.

A sampont előre oldd fel langyos vízben, és ne töményen használd. Kézmeleg vízzel vizezd be a kutyusod, majd két soron mosd át a samponnal. Ha hosszú szőrű a kutyád, használj kondicionálót is, amit hagyj néhány percig hatni az állat szőrén. A végére hagyd a kutya fejének mosását. Azt érdemes egy külön kendővel, óvatosan végezni, nehogy kerüljön a samponból a szem- vagy a szájnyálkahártyára. Alapos öblítés után dörzsöld át a kutyát a törölközővel, amennyire csak lehet. Ha hűvös az idő, szárítsd meg hajszárítóval a bundáját. 

 

Az oldal tetejére