Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k (sütik)használatát. További információk

Elfogadom

Macskatáp - Acana, Orijen és egyéb minőségi és márkás macskatápok

A te macskád szeme is úgy villog, mint az oroszláné? Semmi meglepő nincsen benne, hiszen kedvenced igazi ragadozó!

Nagyon sok fehérjére és kevés szénhidrátra van szüksége, hogy a kiegyensúlyozott étrendet rengeteg dorombolással hálálja meg.

Webshopunkban a száraz macskatápok széles kínálatából tudsz választani. Nem csak az ízviláguk változatos, de gondoltunk a túlsúlyos és egyéb étrendre szoruló cicákra is.

Így a hajnalban reggelit követelő szőrgombóc hagyni fogja, hogy még egy kicsit szundíthass...

Rendezés:

Ahhoz, hogy macskád egészséges és jókedvű maradhasson, nem elég, ha rendszeresen meggyúrod és játszol vele (már ha hagyja őkelme!). A kiegyensúlyozott és megfelelő táplálkozás elengedhetetlen, és a cica is meg fogja hálálni: még hosszú évekig úgy ballag keresztül a nappalin, mint egy igazi lady avagy úr.

Mit egyen a cicád?

A macskák ízig-vérig ragadozók, vadon élő társaik kistestű állatokra vadásznak, hogy megfelelő mennyiségű fehérjéhez, zsírokhoz és egy kevés szénhidráthoz jussanak. Házi kedvencednek ugyanezekre van szüksége, csak éppen vadászni nem fog: neked kell biztosítanod az ideális táplálékot. Ezért nagyon fontos tisztában lenned azzal, hogy macskádnak milyen összetevőkből készült állateledelre van szüksége.

A főszabály tehát az, hogy húst kell enniük és minimális szénhidrátot. Emellett persze szükségük van egyéb tápanyagokra is: vitaminokra, ásványi anyagokra, zsírsavakra és aminosavakra.

A szükséges fehérjét csirkehúsból, kacsahúsból, marhahúsból és egyéb húsfajtából készült termékeinkkel tudja a macskád fedezni. Már fehérjeforrás alapján is tudsz válogatni a kínálatban. A kölyökmacskák szükséglete eltérő a felnőtt macskákétól, és természetesen az érzékeny cicákra is gondoltunk, ezért hipoallergén tápok is kaphatók webáruházunkban.

A száraz macskatápok komplexen tartalmaznak minden fontos összetevőt, amelyre cicádnak szüksége van. A száraztápok jellemzője, hogy a különleges eljárással készült apró falatkák nedvességtartalma 6-10% közötti, ezért sokáig eltartható. Ettől függetlenül oda kell figyelni a szavatossági időre, mert lejártával csökken a tápértéke. Soha ne adj lejárt szavatosságú macskatápot a kedvencednek!

Milyen a jó száraz macskatáp?

Az első összetevő mindig legyen valamilyen húsfajta, mivel a gyártók a felhasznált mennyiség alapján sorolják fel az összetevőket. A száraz macskatápok fajtától és minőségtől függően a következő összetevőket tartalmazhatják: hús és/vagy hússzármazék, gabona, hal, nyersrost, tejtermék, vitaminok, ásványi anyagok. A választás során vedd figyelembe cicád életkorát, fajtáját, speciális igényeit, és az is fontos, hogy kinti macskáról vagy benti kedvencről van szó.

Vannak cicák, akik szívesen eszik mindig ugyanazt a száraz tápot, de nem biztos, hogy ezzel teszel neki jót. Ha van a macskádnak 2-3 kedvenc tápja, máris változatosabban tud étkezni, és szinte biztos, hogy később sem fog sztrájkolni, ha ráun a menüre. Ráadásul akkor sem lesz probléma, ha éppen nem sikerül a megszokott falatokat beszerezni. Állatorvosok szerint az az ideális, ha kis kedvenced nem csak száraz, de nedves macskaeledelt is kap, mert mindkettőnek más az összetétele és a tápanyagtartalma. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy friss víz mindig legyen az állat előtt.

Az oldal tetejére