Barion Pixel

A legjobb kutyáknak prémium kutyatáp jár

A legjobb kutyáknak prémium kutyatáp jár
A gazdik akik szeretik a kutyusukat, márpedig mindegyik szereti, fontosnak tartják, hogy négylábú barátjuk megkapja a szervezetük számára legfontosabb tápanyagokat és vitaminokat. De mivel minden kutyus más és más, ezért mindegyiknek mást kell ahhoz adni, hogy megkapja amire szüksége van. A prémium kutyatáp az az eleség, ami megoldás lehet az összes kutyusnak. Nézzük meg miért.

Melyik tápra mondhatjuk, hogy prémium kutyatáp?

Ha a kedvencünket táppal etetjük, az első és legfontosabb szempont amit figyelembe kell vennünk a táp összetétele. Általánosságban ez alatt azt értjük, hogy az eledelnek legnagyobb része fehérje kell, hogy legyen, ami elengedhetetlenül szükséges a kutya egészséges életmódjához. Viszont az sem mindegy, hogy milyen fehérjét tartalmaz, először ezt kell leellenőriznünk. Amennyiben az összetevők között az állati fehérje tartalom emberi fogyasztásra is alkalmas lenne, nem kell tovább keresgélnünk, hiszen ezek a kutyatápok a legjobbak. Vagyis ezt a minőséget szoktuk prémium kutyatápként emlegetni, számon tartani.

Négylábú barátunk egészségéhez természetesen további összetevőkre is szükség van, olyanokra mint nyerszsír, nyershamu, nyersrost. Csak az a nem mindegy, hogy melyiket milyen százalékban tartalmazza a táp. Ezt megtudhatjuk az összetevők listájából. ahol az első két helyen álló összetevő képezi a kutyatáp jelentős részét, ez lesz a mérvadó.

Vannak akik fontolóra veszik, hogy kutyájuk miért nem ehet csak színhúst, hiszen akkor a nyersfehérje tartalom biztosan 100%. de másra is szüksége van a kutyák szervezetének. Ahhoz, hogy egészséges és aktív kutya váljék belőlük és ilyenek is maradjanak, nélkülözhetetlen számukra a különböző zsírok, rostok és vitaminok bevitele is.

Tehát mindenképpen nézzünk alaposan szét a kutyatápok területén mielőtt voksolunk valamelyik eledel mellett, mert nem csak megérdemlik szőrös barátaink, hogy minőségi prémium kutyatáppal tápláljuk őket, hanem szükségük is van erre.

A hasznos összetevők jelentősége

Az egészséges táplálkozás alapja tehát egy olyan jó minőségű kutyatáp ami a prémium kategóriába sorolható, s így például vitaminokat is nagyobb mennyiségben tartalmaz. Ha ilyen eleséget kap kutyusunk, akkor a sokszor felmerülő problémára, hogy kell-e vitaminpótlás a kutyának könnyű a válasz. Ha igazán jó minőségű eledelt kap, akkor nem kell neki még extra, külön készítményekkel, táplálék kiegészítőkkel terhelni a szervezetét, hiszen mindezt a prémium kutyatáp tartalmazza. Abban a mennyiségben amire a kutyusnak kora, fajtája, egészségi állapota és mérete szerint szüksége van.

Tehát nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez csak abban az esetben valósul meg, ha tényleg minőségi tápot választunk számára, hogy már kölyökkorától kezdve ellássuk a szervezetét mindazokkal a vitaminokkal, amik a fejlődésükhöz elengedhetetlen. Ha már elértek egy bizonyos kort a kutyák és már nem fejlődnek tovább, akkor is szükségük van vitaminokra folyamatosan.

Nézzük meg melyek ezek!

Vitaminok az ebünknek

prémium kutyatáp

Mint tudjuk a kutyusok emlősök, így vitaminszükségletük nagyban hasonlít az emberéhez. Vagyis ez azt jelenti, hogy a minőségi tápnak tartalmaznia kell mindenképpen vízben és zsírban oldódó vitaminokat a megfelelő mennyiségben és mértékben.

A vízben oldódó vitaminok esetében jó ha tudjuk, hogy ezen vitaminok túladagolása lehetetlen, mivel a felesleg a vizelettel távozik a kutyus szervezetéből.

Néha nem árt ezen vitaminok pótlása, ezeket nem is vihetjük túlzásba kis kedvenceinknél. Azonban nem szabad ezeket sem folyamatosan adagolni csak kúraszerűen, mert például a túl sok C vitamin húgykövet idéz elő a kutyusoknál. Ezeket pedig csak műtéti úton lehet eltávolítani.

B vitamin pótlására folyamatosan van lehetőség amennyiben szükséges és szakember javasolja, ez a vitamin segít a szembántalmak, bőr és szaruhártya rendellenességek megelőzésében például.

Viszont a zsírban oldódó vitaminok túladagolása már problémás lehet, ilyenek az      A-, D-, E-, és a K- vitaminok. Ha ezeket külön adagolnánk házi kedvencünknek, előtte beszéljük meg állatorvossal, szakemberrel. Ezek külön adagolására amúgy sincs szükség, hiszen a kutyák szervezete hatékonyan képes előállítani ezeket a vitaminokat. A legtöbb jó minőségű kutyatáp amúgy is tartalmazza ezeket a vitaminokat is, amivel nem lenne gond, illetve csak akkor van, ha eltérünk az előírt adagolástól. Vagyis ha kutyusunk nem a leírásnak megfelelő mennyiségben kapja a tápot. A gazdik sokszor hajlamosak arra, hogy nem tartják be az előírt mennyiséget, többet tesznek a kutyus táljába. S mint tudjuk a kutyák nem ismerik az "elég" fogalmát így nem csak ételből de a vitaminokból is túl nagy dózis jut a szervezetükbe. Ebből adódik aztán, hogy az állatorvoshoz D vagy A vitamin túladagolással kerülnek a kis falánk négylábúak. Ez pedig erősen kihat az egészségükre, hiszen ezek a zsírban oldódó vitaminok közvetlenül a májban "landolnak" amit nem tud feldolgozni a kutyusok szervezete.

Mit adjak a kutyusomnak?

prémium kutyatáp

Örök dilemma, hogy mivel is a legjobb etetni a mi négylábú barátunkat? Hiszen minden gazdi csak a legjobbat akarja kedvencének.  Hosszútávon viszont csak az éri meg, ha jó minőségű eledelt kap kutyánk, bármi is legyen az. A prémium kutyatápok tartalmazzák mindazt az összetevőt amire szüksége van egy kutyusnak és amitől boldog, egészséges életet élhet. Ha pedig jól táplált akkor nem betegeskedik és nem kell állatorvoshoz hordani sűrűn, tehát a leggazdaságosabb megoldás, ha megelőzzük a bajokat. Márpedig a bajokat a legegyszerűbb az egészséges táplálással megelőzni.

Minden kutyuson látszik ha boldog, fényes a szőre, ragyog a szeme és vidáman ugrál, játszik vagy éppen várja a jutifalatot kéri a pocak simit. Nekik, vagyis a kutyusoknak is fontos, hogy rendben legyen az emésztésük, ehhez pedig olyan jól emészthető és könnyen feldolgozható eledelre van szükségük mint amilyenek a prémium kutyatápok.

Ma már nem kell azon gondolkodnunk, hogy mit és milyen mennyiségben adagoljunk kis házi kedvenceinknek, megteszik ezt helyettünk a kutyatáp gyártói, akik nagy szakértelemmel és körültekintéssel dolgozzák ki a legjobb megoldást kutyáink számára. Viszont a választék nagyon nagy, aki először keres megfelelő eleséget kedvencének, könnyen elvész a nagy kínálat útvesztőjében .

Ezért azt tudom ajánlani, hogy mindenképpen kérjen mindenki segítséget szakembertől mielőtt kiválasztja azt a bizonyos tápot amit a későbbiekben rendszeresen fog adni barátjának. Nagyon sok mindentől függ, hogy melyik a lesz a megfelelő, de egy biztos, hogy aki jó minőségű, prémium kutyatápot választ, nem nyúlhat mellé. Nem fogja megbánni ha ezek között keresgél, s ha betartja az adagolási útmutatókat, akkor biztos lehet benne, hogy a legjobb megoldást választja barátja számára. S mivel a kutyatáp adagolása egyszerű és gyors, még egy csomó idő is felszabadul ha ezzel tápláljuk ebünket, amit viszont együtt tölthet gazdi és a kutyája!

prémium kutyatáp

Mert ne felejtsük el, a kutyusok számára mindennél fontosabb, hogy elég időt legyünk velük, ne csak a testüket de a lelküket is tápláljuk megfelelően és persze folyamatosan.

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy kövess minket  a Facebook-on!

Az oldal tetejére