Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2023. 05. 13. 00:00:00
A nagytestű kutyafajták jó szívűek?

A nagytestű kutyafajták némelyike hasonlít az ősére. Vagyis a farkasra. Azonban mégsem ezzel nyűgöznek le bennünket embereket a legjobban. A nagytestű kutyafajták  hatalmas erejükkel hódítják meg környezetüket.

 

Azonkívül végtelen kitartásukkal vagy éppen vidám lényükkel is elvarázsolnak bennünket. Barátságos viselkedésükkel is belopják magukat a szívünkbe általában.

 

Mindegyiknek megvannak a fajta és tartási sajátosságai. Egy  azonban biztos, hogy a nagytestű kutyafajtáknak sok előnyük van. Mi  az elsődleges pozitív szempont velük kapcsolatban?

Az,  hogy a legalkalmasabbnak tűnnek  az őrző-védő feladatokra.  Természetesen tekintélyt parancsoló termetük miatt.

2023. 05. 09. 12:21:01
A kutya tüzelés 4 fő fázisa

A kutya tüzelés természetes folyamat. Ennek ellenére sok gazdi számára gondot okoz. A szuka kutyusok furcsán viselkednek ilyenkor. A nemkívánatos vemhességtől való félelem is stresszel jár.

A lakásban keletkező foltok eltüntetése is megoldásra várnak. Ezért érdemes a kutyalányok kritikus napjait megismerni minden tulajdonos számára.

2023. 05. 05. 00:00:00
A Border Collie világ legokosabb kutyája

A Border Collie  sokak szerint a világ legokosabb kutyája. Igen, legalábbis  számos ember szerint. Az igaz is, hogy nagyon  intelligens és igényes kutyafajta.

Egyébként ízig-vérig juhászkutya. Ezért családtagnak csak bizonyos mértékig felel meg. Viszont az idők változásával ez a fajta is elveszítette munkakutya jellegét.

Ma már inkább városi illetve hobbi kutyaként tartják számon.

2023. 04. 29. 00:00:00
Kutyaszitter a Dogmopolite berkein belül

Minden gazdi számára elékezhet a pillanat amikor kutyaszittert kell fogadnia. Érdemes ezen elgondolkodni akkor is ha eddig nem merült fel alternatívaként.

Ugyanis vannak esetek amikor ezt a lehetőség nagyon hasznos lehet.

2023. 04. 27. 00:00:00
A kutya betegségek okai

A kutya betegségek számtalan okból kifolyólag jelentkeznek.

Ha most el kezdeném felsorolni, hogy mi minden baja lehet egy ebnek, bizony soká érnék a végére. Talán nem is tudnék maradék nélkül minden betegséget bemutatni.

 

De azt gondolom, hogy ez nem is az én feladatom. Talán még pánikot is okozna, ha ezt tenném. A felelős kutya gazdik, úgyis nagyon jól ismerik négylábú kedvenceiket.

 

Azt is tudják, hogy tudják, mikor kell állatorvoshoz fordulni vele.

Persze vannak olyan jellegű tünetek, amik csak ideiglenesek és otthon is ki tudjuk kúrálni.

De főleg kölyök kutyák esetében nem érdemes kísérletezni házi praktikákkal. Inkább irány az orvos, amennyiben betegség gyanúja merülne fel.

2023. 04. 21. 00:00:00
A kölyök kutyatáp rejtelmei

A kölyök kutyatáp adagolás igen fontos tényező. A kezdetek a kölyökkutya táplálása terén nagyon meghatározónak számítanak. A szőrmók ebek elválasztása anyjuktól általában 3 hetes korban kezdődik.

Ez a folyamat eltarthat a hetedik-nyolcadik hétig is. Ekkorra válnak a kölykök alkalmassá arra, hogy gazdihoz kerüljenek.

 

A kiskutyák naponta szopnak, akár 10-12 alkalommal is. Ezért nagyon fontos a fokozatos elválasztás. Na és persze az is, hogy utána több, kisebb adagban kapják meg a napi élelem adagjukat.

Ha tenyésztőtől vásároljuk a kutya babát, akkor érdemes eleinte azt a kölyök kutyatápot kapnia, amit ott is kapott. Így természetesen könnyebben megszokja az új környezetét is.

2023. 04. 15. 00:00:00
A Dalmata 2 arca

A Dalmata külsejét tekintve nem téveszthető össze semmilyen másik kutyával. Fekete-fehér foltos szőrzetével teljesen egyedi példány az ebek világában.

Méretét tekintve közepes-nagy méretűnek mondható. A fizikai és a szellemi kihívásokat folyamatosan igényli és keresi.

 

2023. 04. 13. 00:00:00
A kutya hasmenés 3 legfőbb oka

A kutya hasmenés nem egyszerű betegség. Számos oka lehet. Amikor akár kölyökkutyát, akár nagyobb ebet fogadunk otthonunkba, számolnunk kell ezzel is.

Vagyis, hogy bizony előfordulnak kisebb-nagyobb balesetek. Azaz nem csak bepisilhet, de akár "becsúszhat" néha egy-egy nem várt ürülék  is!

 

Főleg akkor jelent ez problémát, ha már szobatiszta az ebünk.  Ilyenkor valószínűleg egészségügyi háttere van a dolognak.

Egyszóval a kutya hasmenés az, amikor már a pelus sem segít. Még ha arra is van szoktatva kis házi kedvencünk.

Aki gyakorló gazdi az biztosan tisztában van ezzel a ténnyel. Vagyis, hogy a hasmenés sajnos egyáltalán nem ritka jelenség.

2023. 04. 06. 00:00:00
A legjobb kutyatáp csak a legjobb kutyának jár.

A legjobb kutyatáp az én kutyusomnak biztosan jár. Miért? Mert olyan kutyám van amilyen senkinek  nincs a világon.

Hogy miért gondolom ezt? Azért mert ez a kutyus az enyém. Így aztán joggal állíthatom ezt. Vagyis,  hogy a legszebb, legokosabb és legjobb kutya a világon.

 

Talán elfogult vagyok? No, nem hinném, hiszen nap, mint nap tanúbizonyságát adja őkelme, hogy jogosult erre a titulusra!

Szóval a legjobb kutyatáp biztosan jár neki.

2023. 04. 02. 00:00:00
A kaukázusi juhászkutya 7 legfontosabb jellemzője

A kaukázusi juhászkutya más néven medveölő juhászkutyaként is ismert. Természetében mélyen gyökerezik a nyáj védelme.

De ösztöneiben a ház illetve udvar őrzése is megtalálható. Tehát a német juhászkutyához hasonlóan, kiváló őrző védő ebnek bizonyul.

Ezen tulajdonsága akár veszélyes is lehet hatalmas ereje és impozáns méretei miatt. Ezért a kaukázusi juhászkutya csak tapasztalt gazdik kezébe való. 

Keresés