Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2021. 08. 02. 19:20:51
Kell-e a kutyának kutyacipő? Hamupipőke üvegcipőben ment a bálba a klasszikus mese szerint, amit el is veszített és így talált rá a királyfi! Ki ne ismerné ezt a kedves mesét? S bár nehezen tudja az ember elképzelni, hogy üvegcipellőben is lehet táncolni, mégis ez a szép a mesékben, hogy a fejünkben valósággá válnak. Így aztán az üvegcipő is egy szimbólum már napjainkban.
2021. 07. 26. 13:35:24
Kutya-tár, kutya-tár, síppal, dobbal megnyitotta Kutyafülű Aladár!

Weörös Sándor kedves sorai nyomán elképzelhetjük, hogy mi történne, ha a kutyusukat is úgy lehetne megvásárolni egy „tárhelyről”, mint sok más dolgot. Bizony sokan lennének, akik kedvelnék ezt a történetet a valóságban is. De vajon mennyi lehet egy kutya ára egy ilyen árverésen? S ha nem forintban mérik a résztvevők értékét, talán kutyatáppal is lehetne fizetni nem?

Hiszen „Kutyafülű Aladár" biztosan szereti a jó, ízletes kutyatápot, talán attól lettek olyan szépek a fülei, hogy a legfinomabb eledelekkel tömte meg a pocakját. Hiszen ma már egy valamirevaló eb nem csontokat vagy húsokat szeret a táljában látni, hanem szuper prémium minőségű kutyatápot. Szóval a világ így változik, s benne persze minden fejlődésben van és minden változik az idők folyamán.

2021. 07. 19. 10:45:19
Macska a háztetőn

A macskák és rokonaik tápláléklistáján előkelő helyet foglalnak el a madarak. Ez nem véletlen, hiszen ezek a ragadozó állatok akrobatikus ugróképességgel rendelkeznek. Kiváló reflexeik és tűhegyes karmaik, amik visszahúzhatóak és képesek átütni a madarak tollazatát, segítenek nekik abban, hogy ne csak a földön lévő állatokkal táplálkozzanak, de az alacsonyan repülő madarakat is képesek legyenek elejteni, akár a fejük felett elsuhanó fecskéket is le tudják vadászni.

2021. 07. 12. 17:20:30
Kutyát vagy cicát vigyek haza?

Sok nehéz és fontos dolog van az életben, amit el kell döntenie az embernek. Ezek közé tartozik ez is, hogy macskát vagy inkább kutyust tartsunk? A kutya gondozása több anyagi terhet ró ránk, ám sokkal szociálisabb állat, mint a cica. Vagyis a macskák függetlenségéből adódik, hogy ezekkel a szőrös négylábúakkal, sokkal könnyebb törődni, kevesebb időt vesz igénybe tartásuk, gondozásuk.

2021. 07. 05. 10:47:05
Egyik kutya másik eb!

Igen azt gondolná az ember, hogy mindegyik kutya egyforma, akár milyen néven is szólítjuk őket, de azért azt fontos tudni, hogy két egyforma kutya nem létezik, ahogy ember sem. S ahogy vannak bőbeszédű és hallgatag férfiak és nők, a kutyusok között is létezik ugatós és nem ugatós fajta.

2021. 06. 28. 21:14:00
Egyszer volt Budán kutyavásár!

Ismerem a mondást már nagyon régről, de azt gondoltam, hogy soha nem fogom használni. Nos, hát ebben tévedtem nagyon, sokkal hamarabb szembesültem vele, mintsem hittem volna.

2021. 06. 21. 16:00:56
Enni vagy nem enni ez itt a kérdés!

A kezdet a kölyökkutya táplálása terén, nagyon fontos tényezőnek számít minden kutyus életében. A szőrmók ebek elválasztása anyjuktól általában 3 hetes korban kezdődik és eltarthat a hetedik-nyolcadik hétig is a folyamat, ekkorra válnak a kölykök alkalmassá általában arra, hogy gazdihoz kerüljenek.

2021. 06. 14. 20:19:15
Kinek a pap, kinek a papné! Vagyis ízlések és pofonok különbözőek, így aztán azt is változó, hogy melyik a megfelelő választás kutyusunk szárára, a száraz kutyatáp vagy a nedves eledel.
2021. 06. 06. 23:42:00
A világ leghíresebb világítótornya

Amikor híres történelmi személyiségek nagyságát akarják méltatni, akkor szokták mondani, hogy szellemük fároszként világított. Hogy mi is volt az a fárosz? Az ókorban épült első világítótornyot nevezték Phárosznak, mely a Nagy Piramis után a második legmagasabb építménynek számított ebben az időszakban.

2021. 06. 02. 11:17:14
Neked milyen kutyád van? Vannak, akik tenyésztik a kutyákat, vannak, akik csak kedvtelésből tartják és vannak, akik találják ezeket a négylábú barátokat. Egy azonban biztos, hogy a legtöbben nem tudják nem szeretni őket. Sok érv és ellenérv szól a tartásuk mellett és főleg egy városi embernek nagyon meg kell gondolkodnia, hogy milyen ebet visz az otthonába. De ha a döntés megszületett és megérkezik a várva-várt szőrmók, legyen akár kicsi, akár nagy, kölyök vagy vénecske, törődni kell attól a naptól vele és folyamatosan.

Keresés